comment
Porada
Data publikacji: 2015-02-07
Jaką stawkę VAT zastosować
Jako hotel organizujemy imprezę sylwestrową. W cenę imprezy wliczone jest jedzenie /serwowane i bufet /, napoje oraz alkohol w formie baru bez ograniczeń i dodatkowo Dj. Mam problem z zastosowaniem stawki VAT, nie chciałbym bowiem sztucznie rozdzielać kwot na opodatkowane 8% czy 23%? Jakie jest właściwe podejście? W okresie świątecznym przekazujemy instytucji charytatywnej jedzenie czy zgodnie z art. 43 ust.1 pkt.16 jesteśmy zwolnieni z podatku VAT czy dotyczy to tylko producentów żywności?
Ad. 1
Pozostało 80% treści
Chcesz uzyskać dostęp? Skorzystaj z bezpłatnego abonamentu
Zobacz także
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
-
keyboard_arrow_right
Książka